Trimsalon Lekker in je vel!

De buitenkant van je hond weerspiegelt vaak zijn/haar gezondheid en laat zien hoe hij/zij zich voelt. Veel hierin wordt geregeld van binnen, door zijn/haar gestel en wat hij/zij te eten krijgt. Daarnaast kun je, door een goede vachtverzorging,  de mooie en/of sterke punten van je hond benadrukken.

Niet alleen zal je hond er door een goede vachtverzorging mooier uitzien, hij/zij zal zich er ook beter bij voelen! De vacht kan doen waar hij voor bedoeld is: het beschermen van de huid tegen vele invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan kou, maar ook aan warmte (bescherming tegen directe invloed van de zon). De vacht zorgt er ook voor dat gewassen of andere obstakels die je hond tegenkomt, de huid niet of minder beschadigd. Een gezonde, losse vacht voorkomt ook veel huidproblemen. Al met al voldoende redenen om de vacht – al dan niet onder professionele begeleiding – goed te verzorgen!

Veel vachten zijn voor jou als eigenaar best ingewikkeld om zelf helemaal te onderhouden: een hele dikke vacht, of hij wordt te lang en gaat daardoor klitten, of de structuur van de vacht zelf zorgt er voor dat deze heel klitgevoelig is. Ook de hond met een korte vacht, die zo’n twee keer per jaar zijn haar ineens loslaat kan gebaat zijn bij een behandeling in een goede trimsalon. Nog maar gezwegen over al het haar dat jij niet meer in huis hebt…

Waar moet ik dan naar toe? Zorg er in ieder geval voor dat de trimmer gediplomeerd is en dat je gevoel klopt, je gaat als het goed is een samenwerking aan voor meerdere jaren. Wees kritisch, vraag hoe deze persoon met de vacht van jouw hond omgaat en kijk of dit aansluit bij jouw verwachting. Verwacht geen koopje: de trimmer heeft geïnvesteerd in zijn/haar kennis om jouw hond te kunnen behandelen. Daar mag een gepaste beloning tegenover staan.

Wat heeft Finesse je te bieden? Mijn uitgangspunt is het welzijn van jouw hond. Als ik een behandeling moet instarten die niet past bij de conditie van je hond op dat moment, zal ik deze niet gaan uitvoeren. Redenen kunnen zijn: je hond heeft koorts, een plukvacht die nog niet voldoende plukrijp is. Je afspraak wordt verzet naar een later moment. Ik werk 1 op 1, dat wil zeggen dat er buiten jouw hond geen andere hond(en) in de trimsalon aanwezig zijn. Tenzij je natuurlijk zelf meerdere honden brengt die bij elkaar horen. Als ik afwijkende zaken tegenkom zal ik deze aan je melden, met eventueel een advies wat ermee te doen. De producten die ik gebruik zijn van hoge kwaliteit en zijn ook voor thuisgebruik bij mij verkrijgbaar. De afspraken worden voldoende ruim ingepland, zodat bijvoorbeeld een telefoongesprek niet ten koste van jouw tijd gaat. Tenslotte een correcte prijs/kwaliteit-verhouding. Mijn tarieven zijn gebaseerd op jouw hond specifiek, want: niet iedere hond/vacht is het zelfde!

Voor meer informatie specifiek voor jouw hond, een nadere kennismaking of het maken van een afspraak kun je mailen of bellen. Ik werk uitsluitend op afspraak. Lees vooral ook mijn algemene voorwaarden, om te weten waar je aan toe bent. Deze zijn op het moment nog via de mail opvraagbaar.