Voorstellen Finesse voor Dieren

IMG_2115-borderFinesse voor Dieren staat voor het bedrijf van Patricia Derksen.

Ik ben geboren in 1967, getrouwd en heb een tienerdochter. Met onze dieren wonen we in een fijn huis in Doetinchem, aan de rand van het Kruisbergse bos. De passie voor dieren heb ik van jongs af gehad; zelfs onze huisvlieg kreeg een waardige begrafenis toen mijn vader hem doodsloeg. Ik heb het mijn vader inmiddels vergeven.

Dat ik mijn droom om dierenarts of boerin te worden niet waar heb kunnen maken, heeft me er vele jaren later niet van weerhouden verder te gaan kijken of er een andere professie bestond waarmee ik toch met dieren kon gaan samenwerken. Het bezoek aan een trimsalon heeft het vuurtje aangewakkerd. Een heel nuttig vak waarmee het welzijn van (meest) honden en katten vergroot kan worden en haalbaar binnen mijn persoonlijke situatie van dat moment. Bevlogen heb ik als gediplomeerd trimster op 13 mei 2008 mijn salon geopend. En die bevlogenheid is er nog altijd. Alleen bekroop me steeds meer het gevoel dat ik meer wilde kunnen betekenen voor het welzijn van dieren. Ik zag zoveel meer gebeuren op de trimtafel dan alleen de uiterlijke verandering van het dier. Maar ook tijdens de omgang en het trainen van mijn paard liep ik tegen situaties aan waar ik antwoorden op zocht. Ik ben daarom op zoek gegaan naar een behandelmethode die ik mag toepassen om ook de binnenkant te kunnen ondersteunen. Dit resulteerde in de opleiding tot gecertificeerd paarden(sport)- en hondenmasseur. Wat fijn, om dieren verlichting te kunnen brengen!

Maar goed, het vervelende is wel: als je meer leert wil je nog meer leren. Althans, zo vergaat het mij. Inmiddels heb ik mijn massage- en paardenanatomie-kennis verder uitgediept door de opleiding tot MHC-Paardentherapeut te volgen en mag ik als H(ealing) T(ouch for) A(nimals) Level 1 Practitioner dieren op energetisch niveau ondersteunen.

Al met al een heel waardevolle toevoeging op mijn leven. Samenwerken met dieren is zo puur en dankbaar. Het heeft me mede gevormd tot wie ik nu ben en ik hoop dat dit proces nog heel lang door mag gaan. Ik ben bang dat ik nooit uitgeleerd zal raken. De nodige bijscholingen en (vervolg)cursussen/opleidingen zullen me daarbij gaan helpen.

Als je na deze kennismaking denkt dat ik iets voor jou en je dier kan betekenen hoop ik je te mogen begroeten via de telefoon of email.

Hartelijke groet, Patricia